Julekalender-podcast

Min mor skrev tilbage i 80’erne og 90’erne en fantasy-ungdomsroman. Bogen blev i 1992 udgivet på Forlaget Modtryk som på bagsiden bl.a. skrev:

Kærlighedsskrinet

“Et år fortæller Nynnes morfar hende om en dyster hemmelighed, han har båret på lige siden Nynnes mormor døde som helt ung. Hun får (sin ven) Kasper med på jagten efter Kærlighedsskrinet – på en usædvanlig rejse som fører dem gennem Djævlingenes dystre og golde land.”

Jeg er siden selv blevet mor til to børn. Hvert år fra den ældste var tre har vi læst kalenderbog hver dag i december og har nydt blandt andet Bjarne Reuters “Kaptajn Bimses jul” og Ole Lund Kirkegaards klassiker “Mig og bedstefar – og så Nissepok”. Men efterhånden som børnene bliver ældre, virker historierne mere og mere barnlige. Så i foråret ’22 kontaktede jeg Forlaget Modtryk for at få overdraget alle rettigheder til min mors bog og begyndte at skrive hendes sommerferie-eventyr om til en julekalenderfortælling i 24 afsnit.

Planen er at historien skal udkomme som bog til oplæsning i de danske hjem i julen 2023. Men i år kommer der en forpremiere her på hjemmesiden: Jeg vil selv læse årets kalenderhistorie op i 24 afsnit.

“Kærlighedsskrinet – En kalenderhistorie i 24 afsnit” af Lisbeth Pedersen og Lærke Morell.

Du kan følge med i årets julehistorie her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *